Cu „pușcații” în Cheile Turzii: un proiect inedit care te motivează să-ți petreci mai mult timp în natură

Autor  Tudor Știrbu   în       1 lunã în urmã     250 Vizualizări.  

Asociația „Exploratorilor Pușcații”, susținută de Consiliul Județean Cluj și de primăria comunei Mihai Viteazu, organizează în perioada 25-26 iunie a.c., în Cheile Turzii, proiectul cultural NoMAD Library, un concept de bibliotecă mobilă.

Inițiativa constă în amenajarea a zece biblioteci de tip ,,Igloo”, care se diferențiază între ele prin tematică și culoare. Igloo cu tematica „Cunoașterii, descoperirii de sine și echilibrului” va găzdui cărți de psihologie și filosofie, o parte dintre acestea fiind donate de către Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Amenajarea este făcută de către elevi ai Colegiului Economic din Arad și de către adolescenți din centre de plasament.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, acest Igloo va rămâne amplasat în arealul Cheilor Turzii, lângă baza Salvamont-Salvaspeo, până în data de 31 octombrie a.c., și își propune să creeze oportunități publicului larg, iubitor de natură și tinerilor, oferindu-le motivația de a citi și de a-și petrece timpul liber în natură, activitate care îi va ajuta să se dezvolte cognitiv și emoțional.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

About