Cristina Burciu, deputat PNL: „Am redus cu doi ani vârsta standard de pensionare pentru cetățenii din Turda și Câmpia Turzii” (A)

Autor  admin   în       1 saptãmânã în urmã     844 Vizualizări  

Locuitorii din Turda și Câmpia Turzii vor beneficia de o reducere cu doi ani a vârstei standard de pensionare. Legea nr. 212/2020 privind modificarea articolului 65, alin. (5) din Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Un merit decisiv privind adoptarea acestei legi îl are deputatul PNL Cristina Burciu, care locuiește chiar la Turda.

,,La sfârșitul lunii august, am inițiat și depus amendamentul de completare cu municipiile Turda și Câmpia Turzii a listei localităților poluate care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani. La acel moment, în Parlament se dezbăteau concomitent trei inițiative legislative pe aceeași temă, iar amendamentul meu era singura posibilitate legală din punct de vedere al fluxului legislativ prin care propunerea putea să devină lege.

Acesta avea inițial raport de respingere din partea comisiei de fond, Comisia pentru Muncă și Protecție Socială. În urma demersului meu, proiectul a fost retrimis pentru raport suplimentar Comisiei pentru muncă și protecție socială, iar Turda și Câmpia Turzii au fost incluse pe listă. În cazul în care nu depuneam acest amendament, proiectul de lege în forma inițială, care viza doar Câmpia Turzii, nu ar fi avut nicio șansă să devină lege!

Prin realizarea acestui amendament, cetățenii din Turda și Câmpia Turzii, precum și cei de pe o rază de opt kilometri în jurul acestora, vor beneficia de reducerea cu doi ani a vârstei de pensionare, în cazul în care au locuit minim 30 de ani în aceste zone afectate de poluare remanentă.

Este o realizare extrem de importantă pentru locuitorii din cele două municipii și împrejurimi, dar și pentru mine personal, deoarece am intrat în Parlament cu dorința de a face lucruri bune, palpabile, pentru toți cetățenii! Mă bucur că am reușit să contribui la adoptarea acestei legi și îi asigur în continuare pe locuitorii din Turda și din județul Cluj de tot sprijinul meu”, a spus Cristina Burciu.

Cristina Burciu este pe locul al patrulea pe lista PNL pentru Camera Deputaților, un loc considerat eligibil. De altfel, este singura femeie propusă de PNL pe un loc eligibil. Cristina Burciu, parlamentar ales prima dată în 2016, colaborează îndeaproape cu primarul din Turda, Cristian Matei.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.