Cresc tarifele la aeroport, dar e GRATIS în primele minute

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     263 Vizualizări  

Consilierii județeni au dezbătut astăzi, într-o ședință extraordinară online, tarifele pentru parcarea de la aeroport propuse de GoTo Parking, societatea care administrează începând de anul trecut această parcare. Propunerea a vizat o creștere ușoară a tarifelor, cu un leu la parcare de până la 30 de minute și cu doi lei la cea de până la o oră.

O intervenție a liberalului Bashar Molhem a animat dezbaterea. Administratorul parcării percepe o taxă de un leu pentru primele zece minute, iar Molhem a cerut ca primele cinci minute să fie gratuite. Abia din minutul 5 să înceapă taxarea, întrucât sunt multe persoane care doar își lasă prietenii sau rudele la terminal. Acestea nu parchează, ci doar tranzitează parcarea”, a spus politicianul aflat la primul mandat de consilier județean.

Ideea a fost îmbrățișată rapid de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.Mai mulți consilieri au intervenit în favoarea unei asemenea abordări. USR Plus a cerut chiar zece minute gratis, însă decizia finală a fost în favoarea propunerii lui Bashar Molhem. 

A mai fost votată și ideea lui Vakar Istvan, vicepreședintele UDMR al consiliului, care a cerut gratuitate și pentru situații speciale. A dat ca exemplu cazul unui copil grav bolnav, care a fost dus de părinți la Viena, pentru a fi operat. Banii pentru operație au fost strânși din donații, iar GoTo Parking a avut înțelegere și nu i-a taxat pe părinți pentru parcare.

Aveți mai jos tabelul cu noile prețuri, cu mențiunea că, prin votul de astăzi, intervalul de timp 0-5 minute a devenit gratuit. Între 5 și 10 minute rămâne tariful de un leu.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.