Județul se împrumută cu 75 de milioane de euro. Care sunt insituțiile financiare care vor emite obligațiunile

Autor  admin   în       2 saptãmâni în urmã     487 Vizualizări.  

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru prima emisiune de obligațiuni a județului Cluj.  Administrația județeană a finalizat procedura de desemnare a câștigătorului contractului de achiziție publică „Servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea pe piața primară de obligațiuni ale județului Cluj, în valoare de 75.700.000 euro, prin plasament privat”.

Fondurile rezultate din emisiunea de obligațiuni vor fi folosite pentru finanțarea proiectelor de investiții derulate de Consiliul Județean Cluj, aflate în diferite stadii de implementare, precum: modernizarea a peste 160 de kilometri de drumuri județene componente a rețelei TEN-T din nordul Transilvaniei, dotarea cu aparatură medicală a spitalelor clujene, edificarea unui nou sediu pentru Centrul școlar pentru educație incluzivă, reabilitarea și punerea în valoare a ansamblului monument istoric „Castel Bánffy” Răscruci etc.

Conform unui comunicat al CJ Cluj, în urma evaluării ofertelor depuse de participanți, a fost declarată câștigătoare asocierea BT Capital Partners SA – Alpha Bank Romania SA.

Criteriul pe baza căruia a fost atribuit contractul de achiziție publică a fost „randamentul total cel mai scăzut”.

„Reamintim faptul că obligațiunile vor fi emise în plasament privat, sub formă de obligațiuni dematerializate, fiecare în valoare de 100 de euro, listate la Bursa de Valori București. Maturitatea împrumutului e de 10 de ani, cu scadență în 2033 și cu o opțiune de rambursare anticipată în anul 2029.  Ratingul emisiunii conform Fitch Ratings este BBB – outlook stabil, standalone ”A”, se arată în comunicatul transmis presei, marți, de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Citește și acest articol care îți spune pe ce vor fi cheltuiți banii:

Județul Cluj trăiește pe credit. Ia împrumut pentru finanțarea unor drumuri și spitale, dar și să-și acopere unele datorii

About