CLUJUL VERDE Cum arată proiectele de modernizare a parcurilor din oraș. Investiții de peste 50 de milioane de euro + Proiectele în pregătire

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     3494 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a prezentat, pe contul său de Facebook, stadiul proiectelor de modernizare a parcurilor din oraș. Imaginile sunt prezentate cu ajutorul unei drone și prezintă situația de acum a parcurilor aflate în lucru. Sunt prezentate și proiectele aflate în pregătire. 

PROIECTELE AFLATE ÎN LUCRU: stadiu, investiție, termen de finalizare

 1. Baza sportivă „La Trenuri” Mănăștur (4,2 hectare, investiție de peste 6 milioane de euro). A fost finalizată procedura de recepție și se află în faza de obținere avize ISU Cluj
 2. Parcul Tineretului sau Pădurea clujenilor (21 de hectare, investiție de 4,6 milioane de euro). A fost finalizat și se află în proces de recepție.
 3. Parcul Feroviarilor (5,3 hectare). Stadiul lucrărilor: 25%. Investiție de peste 12 milioane de euro. Termen de finalizare: decembrie 2023.
 4. Parcul Armătura (3,2 hectare). Stadiul lucrărilor: 35% la 1 iulie 2022. Investiție de 3,4 milioane de euro. Termen de finalizare: martie 2023.

5. Parcul Ștefan cel Mare (1,2 hectare). Stadiul lucrărilor: 62 %. Investiție de 2,3 milioane de euro. Termen de finalizare: final 2022.

6. Parcul Farmec (3.125 de metri pătrați). Stadiul lucrărilor: 15 %. Investiție de 400.000 de euro. Termen de finalizare: februarie 2023.

7.Rethinking Someș (tronsoanele 1 și 2). Valoarea investiției: 22 de milioane de euro. Termen de finalizare: 2023.

PROIECTE ÎN PREGĂTIRE 

 1. Parcul Est și baza multifuncțională (54 de hectare). A fost aprobat proiectul de hotărâre privind documentația și indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea Parcului Est. Valoarea investiției: 100 de milioane de euro.
 2. Hub educațional Borhanci (50 de hectare). Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și documentația tehnică. Valoarea investiției: 100 de milioane de euro.
 3. Parcul Bună Ziua (aprox. 10 hectare). Concurs de soluții în desfășurare.
 4. Parcul Zorilor (1,2 hectare). A fost semnat contractul de proiectare și execuție.
 5. Parcul I.L Caragiale. Faza de proiectare, se așteaptă autorizația de construcție. Termen de finalizare: iunie 2023. Valoarea investiției: 3,2 milioane de euro.
 6. Parcul „14 iulie”. În derulare achiziția pentru proiectare și execuție. Valoarea investiției: peste 900.000 de euro.
 7. Ansamblul Cetățuia. Se lucrează la partea de proiectare, există SF, se lucrează la PUZ. Faza de expropiere are ca termen de finalizare decembrie 2022. În 2023 se va trece la execuția lucrărilor.
 8. Parcul Primăverii (Mănăștur). În derulare, faza de achiziție pentru proiectare și execuție.
 9. Zona Expo Transilvania. În curs de finalizare proiect tehnic. Achiziție pentru execuție în 2023.

Dacă vrei să vezi filmarea cu drona intră pe acest link.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.