Clujul se prezintă: THE CHAMPION CITY – VIDEO

Autor  Ionel Lespuc   în       9 luni în urmã     1266 Vizualizări  

Clujul are un nou film de prezentare, în limba engleză, menit să atragă turiștii străini. Pe lângă deja celebrul slogan Cluj – The heart of Transylvania, acum a mai apărut unul – The champion city. Clipul de 167 de secunde a fost prezentat în premieră la festivalul Untold, locul din Cluj unde se adună cei mai mulți turiști străini.

Îl puteți vedea AICI, pe pagina de Facebook Visit Cluj.

Imaginile sunt superbe, filmate și montate de Lazar Stories in Motion. Nu toate enunțurile au acoperire în fapte, ci unele sunt mai degrabă aspiraționale. De asemenea, unii arhitecți ar putea spune că prezentarea anumitor clădiri kitsch face mai degrabă deservicii orașului. Dar și arhitectura este o artă, linia de demarcație dintre frumos și urât e alta în mintea fiecăruia.

Clujul este prezentat ca un oraș misterios, un oraș al clusterelor și start-up-urilor, al inovației, al iubirii și distracției, dar și al campionilor. De aici și auto-intitularea ca un oraș campion.

Starring 🙂 Ca orice film, și acesta are vedetele sale. Simona Halep, o răsfățată a Clujului, Armin van Buuren, un alt fiu adoptiv al orașului, CFR Cluj, baschetbaliștii de la U-BT și mulți tineri anonimi.

Pe de altă parte, primarul Emil Boc apare discret, aproape subliminal, într-un singur cadru. Trebuie semnalat acest lucru, așa cum la video-retrospectiva evenimentelor din 2018 am remarcat că a apărut de 21 de ori.

Citește și: De câte ori apare Emil Boc în video-retrospectiva anului 2018

About