Clujul poate fi grav afectat de „scandalul Cîțu”. Intră Emil Boc în cursa electorală din PNL?

Autor  Ionel Lespuc   în  ,      1 lunã în urmã     1152 Vizualizări.  

Chiar și tanti Crina florăreasa știe că Florin Cîțu este candidatul liderilor clujeni la conducerea PNL. Emil Boc și Daniel Buda au fost printre cei mai aprigi și mai asumați agenți electorali ai premierului. Doar că mișcarea pro-Cîțu a fost lovită crunt de scheletele din dulapul premierului.

Paranteză. Cîțu și comunicatorii săi își merită soarta. Au ignorat principiul “vorbește primul”, iar acum trebuie să scuze o pățanie veche de 20 de ani. În faza aceasta, nu mai interesează pe nimeni ce au de zis. Sunt cu spatele la zid.

De când a apărut scandalul, Emil Boc nu a mai ieșit în public. Noi știm că este în concediu, dar nu credem că este într-o țară fără sistem GSM și conexiune la internet. Metroul, trenul metropolitan, centura, toate sunt amenințate. Finanțarea Clujului depinde foarte mult de persoana care conduce guvernul. Dacă Florin Cîțu pleacă de la Palatul Victoria, eventual înlocuit de Ludovic Orban, este previzibil că municipiul va intra în disidență, aproape ca pe vremea doamnei Dăncilă. Banii din PNRR vor veni probabil, dar ei, singuri, nu rezolvă nimic.

Clujul întreg poate fi afectat de opțiunile politice ale primarului său. E adevărat, proiectul centurii este rezultatul efortului și lobby-ului pe care l-a făcut Emil Boc, inclusiv la Comisia Europeană. Însă dacă centura rămâne doar un desen pe o planșă, atunci efortul se șterge cu buretele.

Surse citate de evz.ro spun că aripa Cîțu a fost cuprinsă de disperare și că ar putea propune un alt candidat. Printre numele vehiculate se află Rareș Bogdan și Emil Boc. Da, așa Clujului i-ar fi mai bine. Este și cel mai sigur drum, pentru Boc, de a se vedea susținut de PNL la alegerile prezindențiale. S-a ferit să anunțe, dar noi știm că asta vizează de fapt. Vă mai amintiți spectacolul jalnic cu Cîțu și Boc pe scenă, la Cluj, rânjind către Orban? Acum pare de și mai mult prost gust.

Șansele ca Emil Boc să intre într-o bătălie cu Ludovic Orban sunt destul de mici, totuși. Boc nu a pierdut încă nicio rundă de alegeri, în cariera sa politică, și ar fi riscant să o facă tocmai acum, înainte de scrutinul prezidențial din 2024. O va face doar dacă știe că zarurile sunt aruncate și arată „șase-șase”.

25 septembrie este data congresului din PNL. După acel moment vom ști dacă vor mai veni bani la Cluj. Și ce viitor politic i se arată lui Emil Boc. Ar fi bine ca municipiul să nu plătească pentru ambițiile politice ale primarului său.

About