Clujul, la putere. Suntem pe primul loc la evaluarea națională

Autor  Ionel Lespuc   în       11 luni în urmã     632 Vizualizări.  

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat faptul că cea mai mare rată de promovabilitate la evaluarea Națională s-a înregistrat în județul Cluj, iar cea mai mică în Teleorman.

92,7%

a fost proporția elevilor clujeni care au promovat examenul de evaluare națională.

„Anunţarea primelor rezultate la examenul de Evaluare Naţională din acest an, care plasează Clujul pe primul loc la nivel național, ne oferă un nou motiv de bucurie şi de satisfacţie tuturor celor implicaţi în pregătirea și desfășurarea examenului. Doresc să adresez felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această nouă reuşită a învățământului clujean. Rezultatele demonstrează că în județul Cluj se lucrează cu responsabilitate și că în tot acest timp s-au depus eforturi pentru ca elevii să fie pregătiți temeinic, indiferent de modul în care s-au desfășurat activitățile de învățare, online sau față în față, în ultimii ani școlari”, a transmis inspectorul școlar general, Marinela Marc.

În București, promovabilitatea este de 91,2%. Capitala este pe locul al doilea, iar Brăila, pe poziția a treia.

”Cea mai mică pondere a mediilor peste 5 este în Teleorman, iar cea mai mare pondere a mediilor peste 5 se înregistrează în Cluj. În București avem 91,2% pondere a mediilor peste 5 (…) Din păcate se confirmă slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde am avut de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban”, a spus ministrul Educației.

82,3%

din absolvenți au obținut medii peste 5.

„Numărul mediilor peste 5 este maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 80%. Este vorba de un procent de 82,3%”, a anunțat Cîmpeanu.

Prezența la evaluarea națională a fost de 155.561 de candidați la nivel național.

 

 

About