Clujul inovează. Benzi reversibile sau transport dedicat cu interval orar VIDEO

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     1818 Vizualizări  

Banda dedicată mijloacelor de transport în comun s-a extins pe un al doilea segment al bulevardului Nicoale Titulescu (AICI) și a ajuns la un total de 2,9 kilometri, dar Clujul nu se oprește. Primarul Emil Boc a declarat că se caută și alte zone unde să fie amenajate. Dacă vorbim de cartiere, următorul este Zorilor; dacă vorbim despre centru, la rând este strada Moților. Aceasta din urmă era promisă pentru august 2018, dar municipalitatea nu a găsit soluția optimă. Specialiștii vor să aștepte lărgirea Căii Mănăștur și exproprierile care vor permite realizarea unui culoar mai larg din Zorilor spre BTarena, pe lângă Platinia.

Tot acest proiect va mai dura câțiva ani, iar Emil Boc declară că nu are răbdare până atunci. Primarul spune că este partizanul unor soluții inedite: benzi reversibile sau cu interval orar, ceea ce înseamnă că banda nu va mai fi dedicată în afara orelor de vârf. 

Vedeți declarația primarului mai jos:

Discuția despre banda reversibilă de pe strada Moților revine deja ciclic în actualitate. Asta ar însemna ca, după-amiaza, când e acel trafic intens dinpre centru spre Mănăștur, să se ofere trei benzi pe această relație și numai una celor care vin către Primărie. Evident, una ar fi oferită exclusiv autobuzelor și troleibuzelor.

About