Clujul alege IV. Csoma, UDMR: “Vrem ca Olah Emese să rămână viceprimar”

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     915 Vizualizări  

Timpul până la alegerile locale este tot mai scurt. Poate că în afară nu răzbat nici măcar aburii, dar în interiorul partidelor este fierbere mare. Unii au pâinea și cuțitul, împart locurile mai mult sau mai puțin eligibile de pe liste, alții caută să se comporte frumos, să fie cât mai prezenți, pentru a prinde un scaun la masă. Așa cum am mai scris, opoziția își pune mici speranțe în cucerirea fotoliului de primar, pe care stă așezat confortabil Emil Boc. În schimb, lupta pentru scaunele din Consiliul Local este deschisă.

Media9 a lansat invitații la interviu pentru toate partidele Clujului, din dorința de a le “lua temperatura” cu patru luni înainte de confruntarea de la urne. Astăzi publicăm episodul al patrulea, cu liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond.

“Ne dorim cât mai mulți consilieri locali și județeni. Vom avea sigur un candidat la Primărie, nu l-am stabilit încă. Nu cred că voi fi eu, deși nu exclud acest lucru. Olah Emese va fi propusă să rămână viceprimar. Sunt deja 20 de ani de când avem un viceprimar maghiar, încă de la ultimul mandat al lui Gheorghe Funar. Comunitatea noastră este numeroasă, circa 50.000 de etnici maghiari după ultimul recensământ, așa că eu cred că este normal să avem un viceprimar”, a spus Csoma.

Președintele organizației județene UDMR a evaluat consilierii locali, a vorbit despre colaborarea cu PCM+PPMT, a dezvăluit care este misiunea pe care le-a trasat-o subordonaților din deliberativul Clujului și multe altele.

Iată interviul:

Media9 a mai publicat, în seria Clujul alege, încă trei interviuri. Invitați: Dan Tarcea, PNL, George Trif, USR, și Simona Cristea, +Plus.

Clujul alege I: Dan Tarcea, PNL

Clujul alege II: George Trif, USR

Clujul alege III: Simona Cristea, Plus

About