Clujul alege I. Dan Tarcea: “Exclud o alianță cu PSD”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1022 Vizualizări.  

Timpul până la alegerile locale este tot mai scurt. Poate că în afară nu răzbat nici măcar aburii, dar în interiorul partidelor este fierbere mare. Unii au pâine și cuțitul, împart locurile mai mult sau mai puțin eligibile de pe liste, alții caută să se comporte frumos, să fie cât mai prezenți, pentru a prinde un loc la masă. Așa cum am mai scris, opoziția își pune mici speranțe în cucerirea fotoliului de primar, pe care stă așezat confortabil Emil Boc. În schimb, lupta pentru scaunele din Consiliul Local este deschisă.

Media9 inițiază astăzi un șir de interviuri pe teme politice. Le-am spus „Clujul alege”. Primul invitat a fost viceprimarul municipiului, Dan Tarcea, președintele PNL Cluj-Napoca. Tarcea i-a evaluat pe consilierii locali aflați la final de mandat (liberalii au 17 locuri de consilieri locali) și a vorbit despre posibilele alianțe pe care le-ar putea face PNL la Cluj. “Exclud o alianță cu PSD”, a anunțat din capul locului. De asemenea, el a explicat care au fost proiectele în care s-a implicat cel mai mult ca viceprimar al municipiului și ce planuri are pentru următoarea perioadă, din punct de vedere politic. Opțiunile aflate pe masa sa: parlamentar sau viceprimar.

Precizăm că interviul a fost realizat miercuri, înainte de votul pe moțiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului Orban.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.