Cluj – Nădlac. Cât mergi pe autostradă, cât pe lângă ea

Autor  Ionel Lespuc   în       9 luni în urmã     1194 Vizualizări  

Luni, 12 august, este programată recepția loturilor 3 și 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj – Deva, potrivit Asociației Pro Infrastructură. Din autostradă vor lipsi însă 8 kilometri, cei pe care trebuiesc construite „tunelurile pentru urşi”, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Timiş.

Astfel, șoferii clujeni vor putea circula de la Gilău la Nădlac pe autostradă, mai puțin distanța Aiud – Sebeș, unde nu sunt gata două loturi din A10, respectiv cei 16 kilometri dintre Holdea şi Margina.

Timpul de deplasare către Timișoara scade semnificativ, după inaugurarea celor două loturi. Când vor fi încheiate și lucrările la loturile 1 și 2 din A10, Cluj – Timișoara se va face în maii puțin de trei ore.

Reprezentanții Pro Infrastructură susțin că, din informațiile primite de la mai multe surse, există în continuare dispute între constructorul de pe lotul 3 și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Așadar, nu este clar în acest moment dacă se vor și deschide imediat cei 43,28 km dintre Deva și Holdea. Sperăm ca, până la urmă, rațiunea și buna credință să triumfe iar șoferii să poată circula chiar de mâine seară pe noua secțiune de autostradă”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

About