Cine va ieși primar la Dej? SONDAJ

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     21876 Vizualizări  

Vin alegerile și se fac planuri, la Dej. Asta mai ales după ce primarul în funcție, Costan Morar, a decis să schimbe partidul. A lăsat PSD și, după ce s-a ținut tare în negocieri, a anunțat, săptămâna trecută, că se alătură PNL.

“Oamenii rămân alături de partid, nu îi vor urma pe cei care au plecat”, spunea ieri, optimist, liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș. Vom vedea dacă este așa.

Se cunoaște, la Primărie oamenii se atașează de obicei de om, nu de insigna de pe rever.

Media9 a mai realizat chestionare online la Cluj-Napoca (AICI), Florești (AICI), Turda (AICI), Gherla (AICI), Apahida (AICI), Gilău (AICI), Baciu (AICI) și pentru Consiliul Județean (AICI). 

A fost Costan Morar cel mai bun primar la care puteau spera dejenii? Ei bine, este o întrebare la care trebuie să răspundă chiar locuitorii orașului. A crescut calitatea vieții? Au un trafic mai lejer, au condiții bune de transport în comun, există piste de biciclete, parcuri, locuri de agrement? Au apărut investitori, sunt mai multe joburi și mai bine plătite? Aici se marchează punctele.

Cine mai candidează? Vasile Sălătioan are cele mai mari șanse de a intra în cursă, din partea PSD; el are susținere de la „centru”. Sălătioan este un consilier județean vocal. Pe de altă parte, deputatul Cornel Itu a încercat să îl propulseze pe Andrei Bradea, o “tânără speranță” a partidului. Nu vă amăgiți, la nivelul acesta nu se aleg oamenii, ci potențialul de influență. 🙂

Un tratament pentru Dej vrea să prescrie Alexandrina Hărănguș, care este medic de familie. Doamna Hărănguș candidează din partea alianței USR-PLUS, lansarea ei s-a făcut în weekend.

Vasile Revnic este candidatul Pro România. Revnic este inginer-economist în agricultură și are un trecut în PSD. În 2016, el a fost singurul candidat independent din județul Cluj la Camera Deputaților

Mai vizează fotoliul de primar Ioan Făt, de la ALDE, și Traian Mureșan, de la PMP.

Așadar, vă invit să votați. Chestionarul este realizat pe platforma strawpoll.com – nu vorbim despre o cercetare sociologică științifică, ci despre un demers jurnalistic orientativ. Vom comenta peste 48 de ore felul în care s-a votat. Rugămintea este să nu vă mărginiți la atât, ci să mergeți la vot în 27 septembrie.

Dacă nu puteți vota, click AICI.

About