Cine construiește Drumul Bistriței. Contract de 23,7 milioane de lei

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     2526 Vizualizări  

Unul dintre proiectele mari ale Consiliului Județean Cluj este așa-numitul Drum al Bistriței. Șoseaua ar urma să vină din Sălaj, să taie județul Cluj, la nord de reședința de județ, iar apoi să treacă în județul aflat la nord-est. În total, aproape 32 de kilometri pe teritoriul județului nostru. Lucrarea ar urma să se realizeze din fonduri europene.

“Lucrări de constucții în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj) de la Km 0+000 la Km 31+976”. Așa apare atribuirea pe website-ul licitatia.ro. 

Licitația a fost câștigată de societatea Dacia Asphalt SRL (Cluj-Napoca, strada Dunării, nr. 20B), controlată de omul de afaceri Gheorghe Petruț, potrivit termene.ro. În total, au existat cinci oferte, din care numai trei a fost admise. Estimarea de costuri era de 31 de milioane de lei, fără TVA, iar câștigătorul a oferit 23,7 milioane de lei. Banii vor veni prin Axa 6.1 (proiecte nefinalizate) din Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Această licitație sporește semnificativ cifra de afaceri a companiei Dacia Asphalt. În 2017, aceasta a avut o cifră de afaceri de 4,7 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane. Firma a obținut sume importante de la CNAIR pentru deszpezirea drumurilor naționale din județul Bistrița-Năsăud.

2020

este anul în care ar urma să se încheie lucrarea, mai exact în data de 30 iunie. Garanția lucrărilor este de 60 de luni.

About