Cinci benzi pe Calea Mănăștur, apare podul „Oțetului”. Planul detaliat al Primăriei pentru zona Platinia

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1365 Vizualizări.  

Primăria a pus în consultare publică proiectul de modernizare a zonei din preajma fostei fabrici de bere. Este ultima etapă înainte de promovarea unei hotărâri de Consiliu Local.

Planul prevede lărgirea Căii Mănăștur și a Căii Moților la cinci benzi auto, pe anumite segmente; vor apărea piste de biciclete și arbori pe marginea drumului. De asemenea, strada Mărginașă va avea trei benzi înainte de intersecție; din păcate, Primăria a renunțat să lărgească această arteră până în Zorilor, așa cum anunțase inițial. Strada Mărginașă ar urma să ajungă la 9,7 metri lățime (benzi auto de 2,9 metri), cu o deschidere de peste 12 metri înainte de intersecție.

Proiectul închipuie o stradă a Oțetului largă, cu un pod peste Canalul Morii și joncțiune cu strada Uzinei Electrice. Un bulevard de-a dreptul, de la Calea Mănăștur la Podul Garibaldi. Odată cu apariția acestei intersecții, vom avea bandă bus din Mărăști până în Mănăștur. Calea Mănăștur este complet regândită: trotuarele se îngustează, apar două piste de biciclete, două benzi pentru mijloace de transport în comun și rămâne doar câte o bandă pe sens pentru automobile.

Străzile Oțetului și Uzinei Electrice vor avea 21 de metri lățime, cu trotuare de cel puțin 1,9 metri, cu piste de biciclete de 2 metri lățime, cu benzi auto de 2,9, respectiv 3 metri.

Pe Moților și pe Ilie Măcelaru se expropriază 3.155 de metri pătrați. 1.205 mp construiți, pe Moților, respectiv 558 de metri pătrați, din care 263 construiți, pe Ilie Măcelaru.

Nemulțumire pe strada Mărginașă. Cu cât expropriază Primăria o casă și o curte

About