Centura metropolitană intrase într-un blocaj, dar toată lumea a tăcut + Clujenii condamnați să plătească impozite pentru terenuri care le vor fi luate

Autor  Ionel Lespuc   în       2 saptãmâni în urmã     5623 Vizualizări.  

De ce nu au început lucrările pentru lărgirea DN1 la Polus (parte din proiectul centurii metropolitane? Iată de ce. Transparența trâmbițată de primarul Emil Boc se dovedește încă o dată a fi doar de fațadă. Știați că proiectul centurii intrase într-un blocaj? Nu știați, nu ne-a spus nimeni. Am aflat astăzi, de la primar, abia după ce spune că a găsit soluția de ieșire din impas.

Concret, este vorba despre exproprieri. Emil Boc a arătat că CNAIR nu a avut banii necesari pentru a trece la despăgubirea proprietarilor de imobile de pe traseul centurii.

200

de milioane de euro este suma aproximativă necesară exproprierilor pe culoarul centurii metropolitane.

„Cei de la CNAIR au spus ‘eu nu am 200 de milioane de euro ca să plătesc despăgubirile dintr-o dată, așa cum prevede legea. Eu atât am pentru toată țara, nu pot da toți banii la Cluj’. Și atunci am intrat în blocaj, el nu are bani pentru despăgubiri, eu nu pot da drumul la proiect. A trebuit să modificăm legea. Este meritul colegilor din Primărie care s-au gândit să modificăm legea, ca să nu dăm o singură decizie de expropriere, ci să dăm decizii separate, să fărâmițăm pe zone. Să plătești doar pe suprafețele pe care urmează să lucrezi”, a explicat Boc.

Sigur, cei din Primărie nu s-au gândit deloc la clujenii care nu își vor putea folosi terenurile, întrucât se află pe culoarul centurii, ba mai mult, vor plăti și impozite pe ele, dar vor încasa despăgubiri cine știe când, abia peste 3-4 ani. Ei devin „fraierii centurii”.

4

milioane de euro este suma aproximativă pentru exproprierile pentru prima parte a proiectului, lărgirea DN1 și construirea unui pasaj suprateran la viitorul spital regional.

About