Centura Clujului este astăzi pe masa guvernului

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     522 Vizualizări.  

Veste importantă pentru clujeni. Guvernul va aproba astăzi rezultatele studiului de fezabilitate pentru proiectul centurii metropolitane. La punctul 12 de pe ordinea de zi a ședinței de guvern scrie așa: «PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Drum Transregio Feleac TR 35, Etapa I Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de legătură”, judeţul Cluj».

Următorul pas este scoaterea la licitație a etapei I, care pornește din zona Muzeului apei și ajunge până dincolo de aeroport. În etapa a doua sunt prevăzute a se realiza capetele, din Florește până la Gilău, respectiv traversarea spre B-dul Muncii și lărgirea arterei care leagă Clujul de Apahida.

Centura metropolitană urmează să fie finanțată din Programul operațional sectorial Transport, pe exercițiul financiar 2021-2027 al Comisiei europene.  Proiectele se vor putea depune spre finanțare cel mai probabil la începutul anului viitor.

Centura metropolitană are un traseu de 42 km, drumuri de legătură de 32 km, 26 km de bretele și noduri, plus 35 km de piste de bicicletă.

Centura va avea 156 de structuri, poduri, pasaje, viaducte, pe o lungime totală de 22,7 kilometri.

Vor exista cinci tuneluri în patru zone, deoarece pe drumul de legătură Baciu – Florești va exista o porțiune unde se vor realiza tunele separate pe cele două sensuri.

About