Celebru specialist în nutriție: virușii sunt peste tot. “Faceți cumpărături cu mănuși de protecție”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     16440 Vizualizări  

Profesorul universitar doctor Nicolae Hâncu, de la Spitalul Regina Maria, este unul dintre cei mai importanți specialiști în nutriție din România. Este membru de onoare al Academiei Române, cadru didactic la UMF Cluj, președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, dar și președinte al Asociației Române pentru Studiul Obezității.

Profesorul Hâncu a acordat un interviu pentru Media9, în care a vorbit despre felul în care trebuie să ne protejăm de virus, inclusiv de cel prezent pe alimente, și despre felul în care trebuie să trecem prin perioada de izolare. Trebuie să mâncăm cumpătat, iar specialistul în nutriție detaliază acest aspect, să facem sport și să dormim bine, cu atenție să nu ne schimbăm metabolismul, întrucât tot acest ansamblu determină imunitatea organismului în fața bolii. Merită ascultat cu atenție tot interviul, sfaturile acestui om sunt de aur.

“Trebuie să spălăm toate alimenetele cu apă de la robinet, nu în apă stătută, dintr-un vas. Nu sunt date legate de existența virusului pe un măr, dar sunt date despre existența virusului pe mâinile noastre, pentru că mâinile noastre sunt infectate de suprafețele pe care se găsesc virușii. Virușii sunt peste tot în clipa de față. Metoda cea mai fructuoasă este să îi îndepărtăm prin dezinfectarea suprafețelor, prin depărtarea socială, pentru că ceilalți nu știm cine suntem noi, nici nu știm cine sunt ceilalți. Și să ne spălăm de nenumărate ori pe zi. Chiar dacă mergem la cumpărături cu mănuși de protecție și cu aceste mănuși să facem cumpărături. Nu acest lucru este cel mai important, infectarea produselor. De mere ne putem feri dacă noi suntem curați pe mână, după ce le cumpărăm ne spălăm pe mână, după ce le folosim ne spălăm pe mână, tacâmurile să fie dezinfectate”, a spus profesorul Nicolae Hâncu.

L-am întrebat dacă e posibil să existe virusul în alimente ambalate. “Orice se poate să fie adevărat. Nimeni nu poate să știe cine, ce și cum manipulează. Sunt produse vidate, acoperite de celofan, mai scrie și bio pe ele. Nu avem cum să știm cum au fost ele ambalate. Ne gândim la ce e mai rău și considerăm că trebuie să fim atenți la ele. Ne spălăm, la spălăm și repetăm asta de mai multe ori pe zi”, a subliniat Hâncu.

V-ați urcat pe cântar de când sunteți în izolare? Care sunt veștile? Profesorul universitar doctor Nicolae Hâncu a detaliat exact ce trebuie să mâncăm și să facem în această perioadă, astfel încât să nu ne îngrășăm și să ne păstrăm imunitatea. Găsiți mai jos sfaturile specialistului în nutriție, în interviul acordat pentru Media9.

About