Cea mai nouă distracție, la Cluj: cu barca în Gheorgheni

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     1349 Vizualizări  

Anul trecut a fost doar un experiment, iar anul acesta există toate semnalmentele pentru un succes. Lacul din cartierul Gheorgheni, cel de lângă Iulius Mall, este brăzdat de flamingo, lebede, dragoni sau automobile plutitoare. Este vorba despre hidrobiciclete viu-colorate, cu care clujenii încep să se obișnuiască și în această zonă a Clujului. 

“Și acum 10-15 ani erau bărci în Gheorgheni, dar nu exista interes. Anul trecut ne-am propus să încercăm din nou, iar mai întâi am făcut un experiment. Am oferit posibilitatea închirierii de hidrobiciclete timp de o lună, în toamnă. Ne-am convins repede că merită să investim în proiect, așa că în 2019 am instalat un ponton flotabil pe lacul Gheorgheni și suntem prezenți cu 12 bărci. Iar cererea este mare”, a spus Olimpiu Tescar, responsabilul cu agrementul în cadrul Regiei Autonome a Domeniul Public (RADP) Cluj. Tescar spune că publicul din Gheorgheni este diferit de cel de la Chios: în Parcul Mare sunt mai mult părinți cu copii, dincoace majoritari sunt adolescenții și studenții.

12

hidrobiciclete se pot închiria pe lacul Gheorgheni. 12 lei o jumătate de oră pentru adulți, 6 lei pentru copii. Avantajul este că lacul acesta este mult mai întins decât cel de la Chios.

Cererea din weekend a devenit tot mai mare, având în vedere că lumea vine la mall sau doar să se relaxeze în parcul de lângă centrul comercial. În aceste condiții, conducerea RADP se gândește să mai aducă șase ambarcațiuni pe lac, pentru zilele de sâmbătă și duminică.

About