Cum va arăta blocul Zenia, din Mănăștur. Uite până unde au urcat prețurile

Autor  admin   în       1 year în urmã     3018 Vizualizări.  

Un ansamblu imobiliar care va avea cinci etaje întregi și unul retras se construiește lângă supermarketul Penny Mănăștur, în spatele societății Hidroelectrica SA/Hidroserv. Adresa este strada Tășnad numărul 9, iar noul ansamblu a primit numele Zenia. Deși blocul este în stadiul pe care îl vedeți, vânzarea duduie pe mai multe site-uri. 

Prețul pe metru pătrat pleacă de la 2.200 de euro, conform storia.ro. Un apartament cu o cameră la etajul 1 costă 131.000 de euro! 52 de metri pătrați. Aoleu! Trei camere la etajul al treilea se traduc în 165.000 de euro. Cel mai mic apartament va măsura 37 de metri pătrați, cel mai mare, 100.

Beneficiarul investiției este Hexagon Zenia, firmă fondată în 2017, în care asociați sunt doi oameni de afaceri cunoscuți ai Clujului. De o parte, Claudiu Șugar, care deține o mulțime de companii, inclusiv un manej la Turda și Crama La salina. De cealaltă parte, Florin Mariș, cel care a dezvoltat „imperiul” Hexagon.

Proiectantul general este biroul de arhitectură Estudio din Cluj-Napoca.

În spatele Penny/Supeco există un proiect de mari dimensiuni, inițiat de compania Ascom Impex, a fostului asociat Seltron Mircea Ilea. Ansamblul care se întinde până peste actualul service de pe Calea Florești.

Autorizația de construire pentru ansamblul Zenia a fost eliberată în 5 octombrie 2021, iar edificarea ansamblului imobiliar de pe strada Tășnad a început, timid, în 15 octombrie 2021. Finalizarea este estimată pentru iunie 2023.

Durata maximă pentru execuția lucrărilor, potrivit autorizației, este de 36 de luni.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.