Ce chirie plătește KFC în centrul Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       4 saptãmâni în urmã     216 Vizualizări  

Consiliul Local este invitat vineri să aprobe prelungirea contractului de închiriere a spațiului de pe strada Iuliu Maniu nr. 1 în favoarea US Food Network, societatea care deține franciza KFC în România. Contractul expiră la 1 august 2019 și există o anexă la contractul semnat în 2011 prin care acesta nu putea fi prelungit după data în cauză. Totuși, acum consilierii le mai oferă un an românilor care vând pui Kentucky.

47.073,84

lei este valoarea lunară a chiriei, achitată de KFC municipalității, adică 9.883 de euro la cursul actual. Era 10.000 de euro, dar cursul a mai crescut în ultimii ani.

Pe de altă parte, hotărârea de Consiliu Local este o palidă consolare pentru US Food Network. Societatea dorea ca prelungirea să se facă pe 10 ani și aducea în sprijinul acestei cereri faptul că a investit bani în renovarea clădirii, deși este doar în chirie.

534

de metri pătrați are spațiul închiriat de US Food Network și 15 încăperi. Am găsit o evaluare din 2013 care spune că valoarea proprietății este de aproape două milioane de lei.

KFC și-a deschis porțile pe Iuliu Maniu 1 în februarie 2012, iar primul contract cu municipalitatea a fost semnat doar pe cinci ani.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.