FOTO Ce a văzut George, festivalier din vestul Europei, la Untold, înăuntrul și în afara gardurilor

Autor  Ionel Lespuc   în       9 luni în urmã     17463 Vizualizări.  

Plecăm de la premisa că George este dintr-o țară din vestul Europei și s-a întors la Untold, unde a mai fost în anii trecuți. Ați înțeles, George este doar un personaj ficțional, însă nu propunem un scenariu deplasat; este limpede că sunt mulți străini care au venit sau revenit la festivalul de la Cluj.

Ne-am pus problema ce vede George, în zona festivalului și în cea limitrofă. Dincolo, desigur, de scene, muzică, mulți oameni, oferte de mâncare, băutură, produse. Și ce părere își face, deși nu este atât de importantă părerea lui George. Viața merge mai departe la Cluj și dacă el e mulțumit, și dacă e dezamăgit de oraș.

Prima surpriză este Someșul. Neplăcută. Lacul Gilău are un minim istoric, din cauza lucrărilor care au avut loc la podul de la Someșu Cald; mai e și seceta. Așa că vine puțină apă pe râu și au apărut “insulițe”. Alături, Canalul Morii e secat de-a binelea și a început să miroasă. George a strâmbat din nas.

Dacă trece pe podul Garibaldi poate remarcă faptul că este părăginit. Noi știm că au fost trei licitații eșuate și că înlocuirea podului a fost pasată către Compania națională de investiții. Măcar dacă ar fi avut Primăria inspirația să îl includă în proiectul cu malurile Someșului, în care oricum este prevăzută construirea mai multor poduri noi. George nu știe toate astea; a trecut grăbit să ajungă în spațiul de festival.

Străzile din jurul parcului sunt renovate, așa erau însă și anul trecut. Modernizarea acestora s-a terminat vara trecută, înaintea primului festival Untold desfășurat în septembrie, vă amintiți, din motive de pandemie. Lui George i se pare ceva normal, nu a observat nimic în neregulă.

Iarba din parc este praf. Era încă dinaintea să o calce festivalierii, în ciuda instalației moderne de irigații care a fost insalată. Nicio problemă, pe vineri dimineață, în unele locuri, nici nu mai părea că acolo a fost iarbă. Cei de la Untold vor avea misiunea de a remedia, de luni încolo. George nu are treabă cu niciun fel de iarbă, a ignorat problema. 🙂

Parcul de joacă pentru copii s-a modernizat, are inclusiv o cetate din lemn. Nu că ar fi mulți copii la Untold, însă castelul nu arată rău deloc. Mai încolo este roata pe care Untold o instalează tradițional la festivaluri. Știți că multe orașe au astfel de roți gigantice în oraș, care sunt permanente. Pentru Londra este chiar un landmark. Poate ar trebui să o păstrăm acolo. Păreri? A, să nu uităm de George; s-a dat o tură cu roata și i-a plăcut.

Hotelul cel nou. George s-a tot mirat de părăginitura de lângă stadion, iar acum a găsit acolo un hotel modern. E altceva, arată zona mai sofisticat. Fie și pentru acest detaliu, investiția familiei Ciorcilă a fost o idee excelentă. George zice că e fain hotelul.

Zgomotul. În interiorul festivalului este trepidație, se aude și în afară. Te cheamă, practic, dacă ai brățară și te îndrepți către festival. Lui George îi place mai ales asta, că poate chefui până dimineață; în țara lui, legile nu sunt opționale nici măcar pentru festivaluri.

Poate că ar trebui să îl urmărim pe George și la noapte. Sau poate ar trebui să vă faceți fiecare dintre voi propria impresie, dinăuntrul gardurilor sau din afara lor.

About