Cât va costa modernizarea străzii Kogălniceanu + În proiect a intrat a zecea arteră!

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     674 Vizualizări  

Consilierii locali urmează să voteze săptămâna aceasta indicatorii tehnico-economici (rezultați în urma studiului de fezabilitate) pentru proiectul de modernizare a străzii Mihai Kogălniceanu, dar și a arterelor adicente. Studiul face practic o estimare a costurilor de execuție a acestei lucrări extrem de importante pentru felul în care va arăta Clujul în viitorul apropiat. Modernizarea este rezultatul unui concurs de soluții finalizat anul trecut.

41,1

milioane de lei este suma estimată pentru lucrările de modernizare a străzii Kogălniceanu și a arterelor adicente. Banii ar urma să vină din fonduri europene.

Strada va fi shared space, adică autovehiculele vor putea trece pe anumite străzi, dar nu vor putea staționa. Vor exista mai puține locuri de parcare pentru mașini și mai multe locuri de parcare pentru biciclete. Se vor instala stații de încărcare pentru mașini electrice și vor fi plantați 240 de arbori.

Strada Kogălniceanu face parte dintr-un proiect vast, care include încă opt artere: Universității, Emmanuel de Martonne, János Bolyai, Hermann Oberth, Kovács Dezsö, Gaál Gábor, Baba Novac, Piața Cipariu – tronsonul Turnul Croitorilor. S-a propus și o legătură directă a străzii Kogălniceanu cu Bd. Eroilor, prin strada Emanuel de Martonne și prin curtea interioară a vechii primării, care ar urma să devină un nou traseu pietonal.

PROIECTANT: Mossfern Arhitectură (câștigătoare a unui concurs de soluții)

Marea noutate: Iuliu Maniu

La proiectul de mai sus a fost alipită și strada Iuliu Maniu. Este o decizie de ultimă oră a Primăriei. Cele nouă artere au făcut obiectul unui concurs de soluții publicat în 2017, iar strada Iuliu Maniu a fost propusă spre modernizare în cadrul programului de bugetare participativă.

„În proiectul inițial era cuprinsă și strada Bolyai Janos, care traversează strada Iuliu Maniu. Am decis să le modernizăm în același timp. Suntem chiar bucuroși că am terminat deja studiul de fezabilitate pentru un proiect de bugetare participativă de anul trecut”, a spus Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei.

7,6

milioane de lei se adaugă la proiectul inițial, prin includerea străzii Iuliu Maniu. Vorbim însă despre sume estimative.

About