Cât ne costă abonamentele de telefonie ale Primăriei. La suma asta, oare câte puncte de fidelitate primește?

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     125 Vizualizări  

Ieri s-au deschis ofertele și așteptăm să vedem cine a câștigat. Primăria a organizat o licitație pentru abonamentele de telefonie mobilă și fixă, respectiv pentru servicii mobile de date. Estimarea costurilor trece de o jumătate de milion de lei.

530.865,87

de lei ar urma să plătească Primăria, în 2019, pentru telefoanele angajaților.

Calculul a fost făcut și în euro: 114.096. Asta înseamnă peste 9.500 de euro pe lună. Oare câte puncte de fidelitate primește municipalitatea? 🙂 Dacă ar fi doar telefonie mobilă, nu și fixă, am putea calcula că fiecare din cei circa 1.100 de angajați ai Primăriei va avea parte de un abonament de aproximativ 8,5 euro pe lună. Unde e oferta aceea cu minute și internet nelimitat la 5 euro?

Pe website-ul licitatia.ro se arată că algoritmul de calcul pentru stabilirea câștigătorului licitației se face astfel: “a) Pentru cel mai scăzut dintre prețuri se acordă punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte prețuri ofertate punctajul P(n) se calculează proportional, astfel: P(n) = (Preț minim ofertat / Preț n) x punctaj maxim alocat”. După prețul ofertei, al doilea cel mai important criteriu este posibilitatea de control al consumului de minute.

În acest moment, municipalitatea are contract cu Vodafone, semnat în marrie 2017. Numărul total de persoane care beneficiază de abonament de serviciu este de 382.

Încadrările în tipul de abonament sunt stabilite în conformitate cu funcția angajatului.

Astfel, există:

  • 167 abonamente tip 1 – 2 euro/fără tva/ pe lună/ pe bucată
  • 148 abonamente tip 2 – 3 euro/fără tva/ pe lună/ pe bucată
  • 61 abonamente tip 3 – 4,5 euro/fără tva/ pe lună/ pe bucată
  • 6 abonamente de tip 4 – 10 euro/fără tva/ pe lună/ pe bucată

Cum spuneam, data limită de depunere a ofertelor a fost ieri. Prețul estimat poate fi scăzut foarte mult dacă firmele de telefonie mobilă au fost cu adevărat interesate de banii puși la bătaie de municipalitate.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.