Casa de la țară a bunicilor se construiește la Sf. Ion

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1116 Vizualizări.  

Zona Sfântul Ion era cea unde sfârâiau mici și curgea berea în zilele călduroase ale anului. Era unul dintre locurile de refugiu ale clujenilor, alături de Dealul Hoia. În ultimul timp, însă, și-a pierdut complet farmecul. O societate bistrițeană și-a propus însă să construiască acolo un spațiu destinat în principal copiilor. L-a numit “Casa bunicilor”.

Se dorește “realizarea unui centru de agrement cu alimentație publică, cu spații de joacă și aventură atât în aer liber, cât și in interior și amenajări peisagere”, se arată în documentație. Planul urbanistic zonal a fost dezbătut marți în comisia de urbanism a Primăriei și a primit aprecieri. Beneficiara este Ozana s.r.l.

Parcela are 3.642 de metri pătrați, iar planul este de a se construi două clădiri lipite, una cu parter și etaj, cealaltă cu parter, etaj și mansardă. Amprenta la sol va fi de 360 de metri, iar suprafața desfășurată, de 910 metri pătrați. Au fost prevăzute și 13 parcări.

“La capătul proprietății curge pârâul Sf. Ion, iar conceptul este acela de se realiza o relație cu apa”, a precizat arhitectul Vlad Negru, de la Trans/Form. 

„Noua funcțiune va crea locuri de muncă, aducând beneficii atât locuitorilor din zonă, ridicând calitatea vieții, cât și indirecte inclusiv bugetului local. Prin introducerea unui nou centru de interes în zonă se va încuraja dezvoltarea unor funcțiuni similare, iar folosirea unui limbaj arhitectural coerent, bine integrat în cadrul natural existent va crește atractivitatea zonei”, se mai arată în documentație.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.