Act de reparație morală pentru Dumitru Fărcaș

Autor  Ionel Lespuc   în       11 luni în urmã     197 Vizualizări  

Primăria Cluj face un act de reparație morală pentru Dumitru Fărcaș: va da numele său Casei de Cultură a Studenților. În prezent, doar sala de spectacole a CCS se numește Dumitru Fărcaș. Decizia va fi supusă votului consilierilor locali în 19 decembrie.

Primarul Emil Boc a anunțat această măsură chiar de lângă catafalcul lui Fărcaș, însă punerea în practică a promisiunii a durat patru luni.

Dumitru Fărcaş a murit în 7 august, la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Cluj, unde era internat în urma unui infarct. Născut pe 12 mai 1938, Dumitru Fărcaş era originar din Maramureş, însă s-a stabilit în Cluj-Napoca după terminarea studiilor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“, în 1967. La începutul carierei sale, începând cu anul 1959, Dumitru Fărcaş a făcut parte din Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania“, cunoscut atunci sub numele de Ansamblul „Maramureşului“, fiind membru fondator. În 1962, a preluat Ansamblul „Mărţişorul“ al Casei de Cultură a studenţilor din Cluj-Napoca, împreună cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale.

About