Candidatul PSD. Cine este prima variantă și la Primăria Cluj-Napoca, și la Consiliul Județean

Autor  Ionel Lespuc   în       2 saptãmâni în urmã     2529 Vizualizări  

PSD-ul condus interimar la Cluj de maramureșeanul Gheorghe Șimon (foto) a întârziat mult anunțarea candidaților, probabil ar fi fost cel mai mulțumit dacă s-ar fi amânat încă o dată alegerile locale. Până la urmă, însă, vine scrutinul și trebuie anunțați candidații. Sursele Media9 susțin că social-democrații au un jolly-joker: Valentin Cuibus, fostul inspector școlar general al județului Cluj. Acesta este văzut de conducere ca primă variantă atât pentru Primăria Clujului, cât și pentru președinția Consiliului Județean. În cazul în care ar urma să opteze pentru Primăria Cluj-Napoca, la Consiliul Județean ar urma să fie trimis să candideze Dan Claudiu Tămaș, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, aflat într-o permanentă ceartă cu președintele actual al CJ, Alin Tișe.

“Sunt momentan în Italia, mă voi întoarce duminică. La începutul săptămânii viitoare voi avea discuții și cu conducerea PSD Cluj, și cu cea de la București, apoi voi alege una dintre soluții. La Primărie șansele ar fi spre zero, așa că este posibil să aleg Consiliul Județean. Sunt de 12 ani consilier județean, cunosc mult mai bine problemele de acolo, și cu bune, și cu rele”, a comentat Cuibus, pentru Media9.

În cazul în care Valentin Cuibus va decide să candideze la județ, social-democrații s-ar putea să nu aibă candidat la Primărie. La fel s-a întâmplat și acum patru ani, când PSD a susținut un independent, pe omul de afaceri Octavian Buzoianu.

Dacă „locomotiva” începe să se profileze, PSD nu a definitivat încă listele de candidați pentru Consiliul Local și pentru Consiliul Județean. Dacă va alege să candideze la CJ, așa cum se profilează, probabil că Valentin Cuibus va primi și primul loc pe lista de consilieri județeni.

 

About