Când va fi gata strada Eroilor, din Florești. Aprobarea costurilor a fost amânată

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     1174 Vizualizări.  

Primarul Bogdan Pivariu a convocat o ședință extraordinară de Consiliu Local Florești pentru aprobarea costurilor de finalizare a străzii Eroilor. Discuția s-a prelungit foarte mult și, în cele din urmă, s-a decis retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Consilierii locali de la USR au cerut mai multe informații, iar primarul a luat decizia ca joi, în ședința ordinară, să fie invitat la discuții și autorul studiului de fezabilitate, inginerul Tudor Hoda, de la s.c. Drumconsult s.r.l.

12.324.589,15

lei cu TVA inclus, este costul estimat în studiul de fezabilitate pentru finalizarea lucrărilor pe strada Eroilor.

Asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Iată și caldendarul lucrărilor, care arată că strada ar trebui terminată în 11 luni. Așadar, dacă lucrurile merg „unse”, panglica se va tăia în septembrie 2022.

“Calendarul urmează să pornească după aprobarea de către Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici și începerea procedurii. Dacă dvs. veți vota indicatorii, pe săptămâna viitoare va începe procedura, vom stabili dacă partea de proiectare se va face cu încredințare directă sau dacă vom face o licitație de proiectare și execuție. Pe de altă parte, este posibil ca licitația, pentru care s-au prevăzut trei luni, să se întindă mai mult, întrucât pot apărea contestații”, a spus Remus Corpodean, director tehnic al Primăriei Florești.

În urma discuțiilor rămase în aer, deja se întârzie cel puțin trei zile acest proiect. Dar inginerul Hoda va trebui să îi convingă pe consilieri că toate cifrele din studiu sunt calculate corect.

Inginerul care a realizat studiul de fezabilitate a stabilit și că firma care va realiza lucrarea va avea nevoie de 25 de angajați: un inginer șef de șantier, doi tehnicieni, două persoane administrativ, zece muncitori calificați, zece muncitori necalificați.

 

About