Când scăpăm de „păcănele” în centru. Care este singura stradă unde pot să vină branduri de la Hugo Boss în sus

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     10659 Vizualizări.  

Artistul Florin Ștefan, pictor, profesor universitar și președintele fundației Centrul de interes, a fost invitatul săptămânii în emisiunea Real Estate Agenda, produsă de Napoca Live, în colaborare cu Media9. Florin Ștefan a vorbit despre zona centrală a Clujului, invadată de magazine second hand și case pariuri. Artistul crede că spațiul reprezentativ pentru oraș ar trebui să fie împânzit de branduri importante.

“Clujul nu are prea multe străzi potrivite, nu are spații și bulevarde precum Budapesta sau Bucureștiul. După părerea mea, singura stradă unde pot să se așeze brandurile este Iuliu Maniu, dar de la clădirile gemene până la strada Bolyai. Acolo sunt vitrine înalte și generoase, unde poate să vină de la Hugo Boss în sus. Pe bulevardul Eroilor este trafic, artera nu se poate compara cu Champs Elysee, din Paris, sau Rambla, din Barcelona. Pe prima parte a străzii Iuliu Maniu e loc de mari restaurante, de mari branduri, dar nu începe bine și se încheie; acolo se face acum zonă shared space. După strada Bolyai nu mai ai spațiu vitrat, trebuie să o iei la dreapta sau la stânga”, a spus Florin Ștefan (foto).

Pictorul clujean crede că Primăria nu are prea multe instrumente ca să determine o astfel de schimbare. “Nu știu dacă administrația poate să grăbească procesul acesta. Cum să le spui proprietarilor privați de spații să rezilieze cu păcănelele și să aducă branduri celebre? S-ar ridica mult orașul cu aceste branduri, eu cred că timpul ne va arăta că se va întâmpla asta. Unii se emancipează mai încet, se pare că noi nu am ajuns încă acolo”, a subliniat Ștefan.

Vedeți emisiunea cu pictorul Florin Ștefan mai jos.

About