Când ai bani, totul e Diferit. Omul de afaceri care și-a luat stradă în centrul Clujului :)

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     3613 Vizualizări  

Când ai bani mulți, nu îți iei doar un imobil, ci te gândești să ai o stradă a ta. E puțin exagerat, dar sunt vreo patru imobile pe strada George Coșbuc, din centrul Clujului, pe care le are în diverse stadii omul de afaceri Nicolae Petri.

Cu toții ați auzit despre nenumăratele licitații pe care le-a câștigat Diferit SRL. De la podul Traian la Piața Lucian Blaga sau la Bulevardul 21 Decembrie. Și încă multe altele. O parte din bani au ajuns, ca profit, la familia Petri (Nicolae și Daniela Denisa). Ei bine, acum vedem unde se duc o parte din aceste sume.

Strada George Coșbuc se află acum în plin proces de modernizare, alături de Iuliu Hossu, Alecsandri și Sindicatelor.

Sunt două terenuri de pe artera George Coșbuc pe care familia Petri are planuri de construire. Unul este la numerele 4-6, lângă ITM, altul la numărul 5, peste drum.

1.542

de metri pătrați are terenul de pe George Coșbuc 4-6, unde sunt propuse două imobile.

Proiectul prezentat în ultima ședință a Comisiei de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a județului prevede extinderea un imobil existent, care va avea 31 de apartamente(cu rol de aparthotel), dar și construirea unuia nou, cu 13 apartamente (10 cu o cameră, trei cu câte două). Imobilele ar urma să aibă două niveluri de subsol, parter, trei etaje întregi și unul retras. Suprafața construită desfășurată va fi de 3.192 de metri.

În CTATU, arhitecții au cerut alinierea clădirilor noi la cea a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), dar solicitarea a fost respinsă. S-a decis ca noile blocuri să fie aliniate cu casele existente pe stradă.

1990

de metri pătrați are terenul de pe Coșbuc nr. 5.

Acolo există o casă cu parter și mansardă care a fost supraimpozitată de Primărie, pentru că nu este întreținută. În loc să o repare, proprietarii au vândut-o familiei Petri, care acum o demolează și propune un bloc cu 34 de apartamente. 2.786 de metri pătrați construiți ar urma să aibă noul imobil cu două niveluri de subsol, parter, două etaje și unul retras.

Din cunoștințele noastre, familia Petri a mai achiziționat un imobil, tot pe strada Coșbuc.

About