Buget-record pentru Florești. Principalele investiții: parc și finalizarea proiectului de la Terra

Autor  admin   în       4 luni în urmã     1267 Vizualizări.  

Primăria Florești a pus astăzi în dezbatere publică bugetul pe anul 2024. Se stabilește un record: 220 de milioane de lei, cel mai mare din istoria comunei și, probabil, cel mai mare construit vreodată de o comună din România.

Bugetul Floreștiului este cu 128% mai mare decât în 2020 și marchează o creștere cu 42% față de 2023.

Cum s-a ajuns la cifrele record? „Sunt două linii importante: colectarea mai bună la bugetul local și atragerea de fonduri naționale, dar mai ales europene”, a spus primarul Bogdan Pivariu.

58%
din bugetul total va merge către investiții.

Găsiți bugetul detaliat pe platforma online a Primăriei. Principalele investiții sunt realizarea unui parc mare și nou, care costă circa 4 milioane de euro, respectiv finalizarea modificărilor din zona Terra. Proiectul urmează să fie terminat la primăvară și conține prima stradă construită de la zero în Florești, pe terenuri expropriate. De asemenea, se va investi într-o școală nouă și într-o grădiniță.

Atenție, bugetul s-a construit anul acesta și cu un handicap. Din cotele defalcate din TVA, Floreștiul a încasat cu 2 milioane de euro mai puțin față de 2023.

În 2024, în Florești ar trebui să înceapă lucrările la trei obiective extrem de costisitoare: spitalul regional de urgență, centură metropolitană și metroul. Sunt însă investiții care nu sunt coordonate de Primăria comunei.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.