Breteaua-fantomă. Pe unde se intră pe Autostrada Transilvania

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     369 Vizualizări  

La kilometrul 38 al Autostrăzii Turda – Gilău, în zona Vălișoara – Ciurila, a apărut o bretea. Nu este una oficială, ci una nemarcată, nesemnalizată, care nu apare pe vreo hartă. Bechtel avea aici o stație de betoane. Acum zece ani, americanii au lăsat pregătită zona pentru ieșire, dar CNAIR a postat niște blocuri de beton care să blocheze drumul.

Localnicii au decis să îndepărteze baricada și să intre – cu orice riscuri – pe autostradă. Intrarea/ieșirea de pe A3 de la kilometrul 38 le este utilă locuitorilor din zona montană a județului, altfel ignorați de CNAIR.

Vedeți imagini cu breteaua-fantomă în vlogul Lespuc le spune.

Și un late edit. Celui de-al treilea director al DRDP Cluj i-a fost reziliat contractul, iar acum acesta este în proces cu instituția.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.