Boc: Sunt consternat că se construiesc acei giganți lângă Cluj

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     4070 Vizualizări.  

Primarul Emil Boc a comentat astăzi situația din Florești, de la limita cu Cluj-Napoca. Așa cum știți, acolo s-a autorizat, din unele surse complet ilegal, un ansamblu imobiliar de mari dimensiuni. Pentru că utilajele nu au putut urca pe strada asfaltată și au spart-o, s-a pietruit, tot ilegal, un drum prin pădure.

“Sunt consternat că s-au dat autorizații pentru giganții aceia fără să se țină cont de trama stradală. Nu am știut că se întâmplă așa ceva. Noi, la Cluj, dăm autorizățiile pe măsură ce se fac utilitățile”, a spus Emil Boc, la Napoca Live.

Primarul a dat ca exemplu, surprinzător, cartierul Bună Ziua, unde s-a construit haotic 15 ani, unde portabilitatea arterei a trecut de 100% și unde, abia anul trecut, s-a procedat la o lărgire a carosabilului cu o bandă. Ce-i drept, pentru o perioadă au fost oprite proiectele cu peste 24 de apartamente.

Prefectul Tasnadi Szilard a anunțat că a dat în analiza juriștilor instituției toate avizele și autorizațiile emise pentru zona Hoia. Din informațiile noastre, autorizația pentru primul ansamblu ar fi ilegală. PUZ-ul a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu Local în 2008, dar a expirat în 2017, odată cu vechiul plan urbanistic general (PUG). Cine a semnat actele ar putea intra în atenția procurorilor. Faptul că planul urbanistic zonal nu mai e valabil a fost constatat și de judecători.

About