Boc se întâlnește cu Cîțu. „Am fost lăsați cu ochii în soare”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     428 Vizualizări  

Primarul Clujului, Emil Boc, este tot mai vocal, mai ales de când a fost ales președintele Asociației Municipiilor din România. Din această calitate, Boc a cerut Guvernului să suporte procesul de vaccinare a populației. Astăzi, reprezentanții Asociației Municipiilor din România se întâlnesc cu premierul Florin Cîțu, iar la intrare edilul șef al Clujului a oferit o serie de declarații.

„Am fost invitați să prezentăm problemele administrațiilor locale. Vom ridica aspecte legate de plata burselor școlare. S-a majorat plafonul de burse și sutem obligați să majorăm bursele fără să fie alocată resursa financiară aferentă.  Problemele legate de vaccinare, chiar dacă țin de Ministerul Sănătății, vor fi discutate și aici, ca tot ceea ce ține de actul medical, de dotare și personal să fie suportat de bugetul național. Aspectele de infrastructură ni le asumăm, dar aspectele care țin de plata resursei umane de acreditarea acestor centre, de răspunderea medicală trebuie asumate de către cei care se pricep”, a declarat Emil Boc.

Președintele Asociației Municipiilor din România spune că primarii nu cerșesc bani de guvern, însă au nevoie de finanțare pentru o campanie de succes.

„Sperăm ca cele bune să se adune, cele rele să se spele. Cum este de exemplu această ordonanță de urgență cu privire la vaccinare unde am fost lăsați cu ochii în soare, cu obligații dar fără finanțare. Noi nu cerșim bani, noi spunem că vrem să ne implicăm, dar ca să fie de succes acest proiect trebuie finanțat. Partea care ține de plata personalului este fundamental să fie finanțată de Ministerul Sănătății, este de bun simț. Noi nu spune „nu” implicării în acest proces, dar  cheltuielile pe care le facem, cu dotarea centrelor, cu frigiderele, cu paza, cu igiena, cu dezinfectantul, cu mobilierul necesar, noi vom avansa aceste cheltuieli, dar vrem să știm clar când și cum se rambursează acești bani”, a mai spus Boc.

Acesta spune că banii vor putea fi alocați de primării în lipsa legii bugetului de stat, dar vor asigurări că sumele vor fi returnate.

„Nu vom aștepta legea bugetului, dar trebuie să știm că acești bani vor fi returnați pentru a nu fi nevoiți să luăm bani de la alte servicii esențiale pentru populație. Avem toată deschiderea pentru susținerea procesului de vaccinare. Vom face și public acest demers de vaccinare. Avea o idee domnul primar Chirica, dar fizic e complicat, ca toți primarii din comitetul director al AMR-ului să ne vaccinăm public”, a mai spus Emil Boc.

About