Boc s-a topit. “Cine? Esca? Sper să se mute la Cluj, o așteptăm”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     2413 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a “topit” astăzi. Nu din cauza caniculei, ci pentru că a auzit numele crainicei TV Andreea Esca. Punctul  6 de pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) se referea la clădirile propuse pe strada Napoca – Fortăreței despre care Media9 a scris deja. Aici ar urma să funcționeze un apart-hotel.

Proiectul imobiliar al familiei Eram-Esca, din centrul Clujului. Beneficiază de regula „zero parcări”

Când a luat cuvântul avocatul beneficiarului, Nicolae Aldea, și a pomenit numele Eram-Esca, Boc a tresărit. “Cine? Esca? Spuneți-i că o salutăm de la Cluj? Sper să se mute la Cluj, o așteptăm”, a spus primarul. “Îi voi transmite”, a fost politicos avocatul.

Proiectul a fost avizat favorabil; anterior, în 2020, trecuse și prin Comisia zonală de monumente istorice. Singura problemă este că terenul este deținut în coproprietate cu două familii, care însă nu pot avea pretenții asupra viitoarelor edificii. 

“Respectă standardele orașului. A trecut și prin filtrul comisiei zonale de monumente istorice”, a spus Daniel Pop, arhitectul șef al municipiului.

“Avizăm pozitiv, cu rezerva să fie tranșată problema cu serviciul Juridic. Cred că proiectul este de calitate, nu este nicio îndoială, curțile interioare dau farmec zonei centrale”, a spus Emil Boc. 

About