Boc promite locuri noi în creșe, dar se încurcă în aritmetică

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     526 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a explicat astăzi care este planul pentru creșterea numărului de locuri în creșele din Cluj-Napoca. Boc spune că, de la 1 septembrie, ar putea exista încă 570 de noi locuri. Aritmetica spune însă că sunt 755. 

642

de locuri sunt în acest moment în creșele din Cluj-Napoca, însă în condiții de pandemie.

“Am purtat, în calitate de președinte al Asociației primarilor de orașe și municipii, discuții cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății și cu ministrul Muncii pentru ca de la 1 septembrie să se revină în materie de distanțare la prevederile dinainte de pandemie, adică de înjumătățire a locurilor din creșe. Mi s-a spus că ordinul este semnat și că este în drum spre Monitorul Oficial, probabil va apărea în aceste zile ordinul care ne permite să primim încă 224 de copii în creșe de la 1 septembrie”, a spus Boc. Primarul a precizat că se dorește angajarea a 32 de persoane în creșe, prin concurs, astfel încât să existe o schemă de personal care să poată face față afluxului de copii.

Ce spune artimetica primarului: că avem 642 de locuri, la care se adaugă 224 de locuri prin ordinul de ministru și 352 de noi locuri în creșe prin creșterea organigramei cu cele 32 de persoane. “Față de ce este acum încă 570 de locuri”, a menționat primarul. Mă rog, 576, dar domnia sa a rotunjit în minus. Nu se știe cum, ajunge însă la 1.397 de locuri în total.

Dacă adunăm 642 cu 576 ajungem la 1.218. Iar, în intervenția sa, primarul a tras linie și a spus așa: “Ăsta este rezultatul final al muncii pe care l-am făcut în această perioadă. (…) În această toamnă vom avea 1.397 de locuri, încă o dată subliniez, deci plus 570 de locuri, adică încă 570 de oameni care sunt pe listele de așteptare pot să ocupe locuri în creșe”, a declarat Emil Boc. Există acolo o diferență de 179 de locuri, în plus, și e bine dacă ele chiar există.

În 2021 ar urma să se dea în folosință o creșă pe strada Meziad, cu 90 de locuri, a mai anunțat astăzi primarul Clujului.

UPDATE Joi dimineață, primarul a închis exercițiul de matematică. A explicat că există 179 de copii rămași de anul trecut în sistem. Acum e bine.

About