Boc: Nu mergeți la cumpărături între 11 și 13!

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     5259 Vizualizări  

Primarul Emil Boc a susținut miercuri o videoconferință de presă, în care le-a cerut clujenilor sub 65 de ani să evite cumpărăturile între orele 11 și 13.

“Suntem solidari cu seniorii, care trec prin momente dificile. Conform Ordonanței Militare nr. 3, ei pot între orele 11 și 13 să facă o scurtă plimbare sau un drum la farmacie. Fac un apel la cei sub 65 de ani să nu se înghesuie la magazinele alimentare și la medicamente, să lăsăm liberă această perioadă, dar și să nu îi expunem pe vârstnici cât mai puțin la contact direct. Am încredere că solidaritatea umană va funcționa”, a spus Boc.

61.415

persoane de peste 65 de ani locuiesc în Cluj-Napoca, potrivit datelor prezentate de Emil Boc.

Primăria caută să îi ajute pe vârstnicii singuri, care nu se pot întreține. Primăria a elaborat o listă de 1.702 persoane care au nevoie de sprijin în această perioadă și îi va ajuta prin colaborarea cu voluntari și ONG-uri. „Acestora li se vor cumpăra medicamente și alimente”, a subliniat Boc.

Emil Boc a mai spus că producătorii din piețe nu vor mai putea funcționa fără măști și mănuși, iar administratorii piețelor trebuie să se asigure că toți clienții respectă distanța socială.

About