Boc, luat peste picior. „Drulă este de vină că Someșul nu este navigabil și pentru că Podul Porțelanului s-a făcut fix pe un zăcământ de sare”

Autor  Ionel Lespuc   în       3 zile în urmã     713 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a lansat în ultimele luni atacuri furibunde la adresa liderului USR la nivel național, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor. Drulă este acuzat că a scos „cu ranga” centura metropolitană a Clujului din Planul național de redresare și reziliență. Acest lucru este corect, deși ranga este doar o licență poetică a primarului.
La momentul când s-a întâmplat au existat o serie de explicații – toate centurile au fost scoase din PNRR, nu doar cea a Clujului. Inclusiv Emil Boc a arătat înțelegere, spunând că și el a trebuit să ia decizii dificile când era premier, dar între timp s-a răzgândit și este foarte vocal.
Ultimul atac al primarului a avut loc astăzi, în ședința de Consiliu local. Unul dintre răspunsuri a venit de la Elek Levente, fost lider interimar al USR, la nivel național. Elek l-a luat peste picior pe Boc.
“Să-ți fie rușine, Cătălin Drulă!
La fel ca mulți clujeni, am aflat și eu zilele acestea că tu ești de vină:
– pentru că nu avem centura ocolitoare
– pentru că Someșul nu este navigabil
– pentru că nu avem tren metropolitan, nici tunel pe sub Feleac si nici monorail
– pentru că nu avem centru de deșeuri funcțional și Pata Rât ne omoară cu zile
– pentru că nu avem un transport public performant și civilizat
– pentru că nu avem servicii publice de calitate, deși sunt tare scumpe
– pentru că lucrările din bani publici sunt foarte scumpe și de foarte proastă calitate, deși sunt executate de firme de casă
– pentru că administrația noastră nu este in stare să renoveze și să întrețină clădirile istorice
– pentru că Podul Porțelanului s-a făcut fix pe un zăcământ de sare
– pentru că Boc nu a construit nici un pod peste Someș în 4 mandate
– pentru că Centru regional de excelență pentru industrii creative construit de Boc este nepopulat și din plictiseală terenul alunecă la vale cu drum cu tot
– pentru că proiectul zonei metropolitane rămâne un vis”, scrie, printre altele, Elek Levente, pe Facebook.
În ultima vreme, pe Facebook au apărut de altfel tot felul de sondaje privind cele mai tari proiecte promise, dar nerealizate încă (sau complet uitate) de administrația locală.

About