Boc, live-ul de duminică: trecere de pietoni care taie în două Piața Lucian Blaga

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     2514 Vizualizări  

Primarul Emil Boc a fost live pe Facebook din nou, duminică. A vorbit despre proiectele de infrastructură ale Clujului, cu accent pe cele din Piața Lucian Blaga (fostă Păcii) – str. Petru Maior – str. Napoca.

Boc a explicat că lucrările de pe strada Petru Maior sunt finalizate, iar pe Napoca sunt foarte aproape de încheiere. Pe ambele artere se vor demonta de mâine vechile sisteme de iluminat de pe mijloc. Stâlpii sunt acum pe margine și au două brațe, unul care iluminează carosabilul, altul care iluminează trotuarul.

Un element de noutate: de pe trotuarul din dreapta al străzii Petru Maior se va marca o trecere de pietoni prin mijlocul Pieței Lucian Blaga, până în fața Casei de Cultură a Studenților. Până acum, pietonii care doreau să ajungă dinspre Primărie la Casa de Cultură erau obligați să ocolească pe la BCU.

“De mâine se face marcajul, el nu poate fi realizat decât pe zi, din cauză că noaptea temperaturile sunt negative. Evitați cât puteți Piața Lucian Blaga în zilele următoare”, a spus Boc.

Zona încă nefinalizată este cea din fața cafenelei Croco. Acolo s-au plantat 13 arbori și va fi o piațetă cu terase pe timp de vară.

“Stadiul este mai avansat decât la ultima vizită. Lunea viitoare expiră termenul de execuție”, a spus Boc.

Primarul a prezentat și situația de pe alte două șantiere: parkingul din Hasdeu și blocul de locuințe sociale de pe strada Ghimeșului. După mai multe amânări, ambele proiecte au ultimul termen de finalizare luna decembrie 2020.

About