Boc își declară averea: ce proprietăți are, cât a câștigat în 2018, banii din conturi

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     301 Vizualizări  

Asta da conștiinciozitate. Legea îl obligă să își depună declarația de avere până în 15 iunie, el și-a depus-o în 10 ianuarie. Vorbim despre primarul Clujului, Emil Boc. 

Avem ocazia să aflăm câteva lucruri despre primar. De exemplu, că are tot un Peugeot din 2007, singurul său autovehicul. Boc spune mereu că merge pe jos la birou, unde are mașină de serviciu, un Volkswagen elegant, condus de șoferul său, alintat Johnny. În schimb, Oana, soția sa,  circulă cu mașina din declarația de avere. Primarul are mai multe proprietăți moștenite în satul natal, Răchițele. La Cluj deține două apartamente, dintre care unul a fost cel cumpărat fiicei Cezara, în 2015.

Ne uităm la venituri. Primarul a câștigat anul trecut 150.240 de lei, ceea ce corespunde unui salariu lunar de 12.520 lei. A mai obținut venituri și de la UBB, unde este cadru didactic: 57.696 lei, adică 4.808 în fiecare lună.

17.328

de lei este suma veniturilor lunare încasate, în medie, de Emil Boc. Calculat în euro, ar fi 3.760. 

La așa venituri, și conturile bancare sunt bine alimentate. Că Boc nu e Mihai Tudose, să își țină banii la saltea. Primarul are două conturi la BCR, de 62.239 și 130.647 lei, un cont la Banca Transilvania, cu 41.580 de lei, unul în dolari, la BRD, cu 6.127 de monede americane, iar depozitele de euro de la ING și BCR totalizează 3.064 monede ale UE. Emil Boc mai are și conturi de card, încărcate cu aproximativ 75.000 de lei.

Boc și-a declarat și deconturile din alte surse, decât de la Primărie. 2.220 de euro pentru o deplasare prin programul Erasmus+, 1.190 de euro transportul și 3.021 de dolari la summitul despre încălzirea globală de la San Francisco, respectiv 1.866 de dolari transportul la Forumul WTA Mayor, din Vietnam, unde a și primit un premiu în valoare de 1.000 de dolari.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.