Boc despre situația din Valea Fânațelor. „La capătul liniei este demolarea”

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     2719 Vizualizări  

Consilierul local USR PLUS Sergiu Hossu a ridicat, în ședința de Consiliu Local, problema locuințelor fără autorizație de construire de pe Valea Fânațelor. Acesta a întrebat care este soluția pentru cele circa 250 de case neautorizate din extravilanul Clujului. Hossu a mai spus că, în ciuda problemelor din zonă, sunt și alte case aflate în curs de edificare.

Citește și: 

Situația dramatică în Valea Fânațelor. Ar trebui Primăria să demoleze casele construite fără autorizații?

“Cum să legalizăm ceva ce este ilegal? Cine din statul român ar putea da nume unor străzi cu case neautorizate? Cum să se extindă salubritatea sau deszăpezirea pe taxele clujenilor pentru persoane care nu plătesc taxe? Dați-mi o soluție magică! Ar trebui să se gândească înainte de a construi. Legea este una pentru toți. Am trimis controale, iar la capătul liniei este demolarea. Primăria vine mai târziu cu demolarea, dar sensul unic acesta este. Ai construit fără autorizație, la capătul liniei este demolarea și o viață de mizerie între timp, fără utilități, fără salubrizare, fără, fără, fără. Procesele sunt în derulare, când se va termina PUG-ul vedem ce și cum poate intra în legalitate. Astăzi nu sunt șanse, dar vom vedea ce legi vor mai apărea. Vă rog, transmiteți-le “stați în lege, dragi clujeni”. Am fost atent la nuanță, că se construiesc case de la zero. Vom fi cu ochii în patru, colegii de la Urbanism trebuie să oprească din temelie”, a răspuns Emil Boc.

În extravilanul Clujului sunt însă peste 1.000 de case neautorizate, pe Valea Fânațelor, Valea Chintăului, spre Sălicea și Feleacu.

La propunerea consilierului PSD Anca Ciubăncan, Boc a mai promis și o listă a firmelor de arhitectură care au avizat lucrări în afara intravilanului Clujului, știind că legea nu permite.

About