Bloc între case propus vis-a-vis de Poliție

Autor  Ionel Lespuc   în       2 saptãmâni în urmã     2445 Vizualizări.  

Un bloc cu șase etaje (două niveluri de subsol, parter, cinci etaje întregi și unul retras) se propune peste drum de Polița Municipiului, pe strada Decebal nr. 29. Acum acolo este amenajată temporar o parcare. Planul urbanistic de detaliu (PUD) va fi analizat vineri de membrii comisiaei de urbanism a Primăriei.

Vorbim despre un bloc între case, așa cum se vede și din randări, însă strada Decebal este o zonă de restructurare urbană. Altfel spus, acolo se vor aproba și în viitor construcții mai înalte, care să ia locul acelor case vechi și destul de șubrede. Pe strada Traian fenomenul se vede și mai pregnant. Altfel spus, nu e nicio hoție, e doar planificare urbană.

1.096

metri pătrați măsoară parcela pe care se propune acest PUD.

Proiectantul este Victor Mihăilescu, de la biroul Archdesign, iar beneficiar este Horea Răzvan Coroiu, ca persoană fizică, dar și ca persoană juridică, prin compania sa, Future Trend Imob.

Imobilul propus va fi structurat astfel: la subsol – parcare auto, spații tehnice și adăpost pentru protecție civilă; la parter – servicii și/sau spații comerciale; la etajele superioare – locuințe colective.

Amprenta la sol a clădirii va fi de 386 metri pătrați, iar suprafața desfășurată va fi de 2.205 metri pătrați (fără subsol). Vor fi 557,22 metri pătrați de suprafețe pavate și 350 de metri pătrați de spații verzi, dintre care 247 pe sol natural.

Comisia de urbanism poate cere modificări la proiect. PUD-ul are nevoie de avizul favorabil al arhitectului șef pentru a merge spre autorizare.

About