Big brother. Neag: „Taximetriștii, puși sub observație video”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1465 Vizualizări.  

Taximetriștii clujeni au primit, la final de 2019, dreptul de a circula pe banda dedicată transportului în comun pe B-dul Nicolae Titulescu. Dar numai în anumite condiții. Cea mai importantă este aceea de a avea pasageri. Nici măcar faptul că se grăbesc la o comandă nu justifică intrarea pe bandă. Dar se întâmplă așa?

Primăria este cu ochii pe taximetriști. Și cu camerele video. “Fiecare dintre autobuzele și troleibuzele noi dispune de cameră video, așa că vedem exact ce se întâmplă pe străzi. Așa putem ști cum respectă taximetriștii regulile. Ei sunt într-o permanentă evaluare”, a spus directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj, Liviu Neag, la punerea în circulație a 25 de troleibuze noi. Primarul Emil Boc a susținut, cu acceași ocazie, că deocamdată lucrurile merg bine și că nu sunt multe cazuri de taximetriști indisciplinați, dar că de comportamentul acestora de pe B-dul Nicolae Titulescu depinde extinderea sau nu a proiectului pe alte zone ale orașului unde sunt marcate benzi bus.

Taximetriștii au cerut insistent să le fie permis accesul pe benzile dedicate, susținând că, în alte orașe din România și din Europa, acest lucru se întâmplă. De asemenea, că nu pot fi sancționați de Poliția Rutieră dacă intră pe linia bus și la Cluj. Primăria a impus însă reguli aici, pentru a pune pe primul plan mijloacele de transport în comun și bicicliștii.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.