Bani „negri” în PSD Cluj. Reacția de la vârful partidului: “Va răspunde statutar, cu sancțiuni, iar dacă e penal și în fața legii”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     685 Vizualizări  

Liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a oferit un interviu pentru Media9, în care s-a referit la scandalul intern. Așa cum scriam AICI, fostul lider al organizației municipale, Anca Ciubăncan, a adunat aproximativ 25.000 de euro de la colegi, cărora le-ar fi promis că vor deveni consilieri locali, județeni sau chiar parlamentari. Nu a eliberat niciun fel de chitanță, banii nu au fost înregistrați în contabilitate, sunt „negri”.

“Este o problemă care nu vizează partidul pe de-a întregul, ci o persoană. S-a făcut recent o sesizare, care a fost transmisă comisiei de etică a partidului. Eu am avut o discuție cu organizația municipală și am transmis că trebuie să acționeze conform statutului. Avem sesizarea, dar nu a fost depusă deocamdată nicio dovadă. Pe de altă parte, doamna Ciubăncan a menționat că o parte din bani apar la mandatarul financiar, iar pentru ceilalți are justificare. Vom vedea care sunt documentele dânsei. Noi, ca partid, în campania electorală, și la alegerile locale, și la parlamentare, am cheltuit banii transparent și legal, prin mandatar financiar. Am făcut deconturile cu avizul AEP și nu am avut nicio penalizare”, a spus Alexandru Cordoș.

L-am întrebat pe președintele PSD Cluj dacă este posibilă excluderea Ancăi Ciubăncan din partid. “Am subliniat că decizia este la organizația municipală. Dacă sunt reale acele lucruri, sunt convins că comisia de etică și instituțiile abilitate își vor face datoria. Va răspunde statutar, cu sancțiuni, iar dacă e penal, Doamne ferește, și în fața legii”, a explicat Cordoș.

Liderul PSD Cluj a menționat și că schimbarea Ancăi Ciubăncan din fruntea PSD Cluj-Napoca, petrecută în toamnă, nu are legătură cu acest scandal, care a izbucnit abia la final de 2020.

About