Autobuzele CTP vor intra în Gilău de anul acesta (A)

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     5769 Vizualizări  

… de fapt, au făcut-o deja, pe durata stării de urgență, atunci când au transportat dus-întors asistentele medicale și infirmierele din Gilău la spitale. De la 1 iulie, însă, autobuzele mov de la Compania de Transport Public (CTP) s-au retras.

Urmează să efectueze curse regulate Cluj-Napoca – Gilău până la finalul anului, a susținut Gelu Topan, candidatul PNL la funcția de primar al Gilăului.

“Este unul dintre proiectele mele de primar! Voi continua demersurile, astfel ca în cel mai scurt timp să avem autobuzele CTP la Gilău”, a anunțat Topan. Nu este o noutate faptul că PNL militează pentru intrarea autobuzelor de la Cluj în comună. Acum patru ani, o petiție inițiată de Gelu Topan, împreună cu echipa PNL Gilău, a adunat peste 1.000 de semnături.

Petiția a fost motorul care a declanșat o hotărâre de Consiliu Local, prin care Gilăul cerea să fie primit în Asociația Metropolitană de Transport, al cărei președinte este Emil Boc. Numai că, după alegerile din 2016, s-a tras frâna de mână. Primăria s-a făcut că uită de dorința exprimată de gilăuani.

“Gilăul este următoare localitate în care va intra CTP”, a anunțat Emil Boc, în mai multe ocazii. A reiterat și ieri acest lucru. Comuna face parte din inelul al doilea de modernizare a transportului din zona metropolitană Cluj-Napoca, iar extinderea a fost prevăzută în Planul de mobilitate urbană durabilă.

“Gilăul merită un transport modern. Vom solicita CTP să circule până la capătul localității, spre Căpușu Mare. De asemenea, se pot crea linii speciale care, la anumite ore, să preia călătorii și de pe străzi secundare”, a explicat liberalul Gelu Topan (foto).

Compania de Transport Public operează deja în peste 20 de localități din jurul municipiului Cluj-Napoca.

About