Atenție, semafoare în Gilău! Ce a transmis primarul

Autor  Ionel Lespuc   în       2 zile în urmã     670 Vizualizări  

La Gilău au pornit de vineri după-amiază două semafoare, instalate de CNAIR în urmă cu o lună. Acestea regularizează traficul la două treceri de pietoni de pe DN1.

🚦 VERDE! Semafoarele din Gilău au pornit de astăzi. Au fost instalate două semafoare pentru trecerea pietonilor, unul în zona centrală, altul la intersecția DN1 cu DJ 107P, Gilău – Mărișel.
🚦 Semafoarele sunt cu buton, iar acesta trebuie acționat de către pietoni. Astăzi, polițiștii locali au ajutat cetățenii să se acomodeze cu acest sistem. Atenție, culoarea verde revine la circa 100 de secunde, dar numai dacă este acționat butonul semaforului.
🚦 Rugămintea către cetățeni este să treacă strada regulamentar și să aibă răbdarea necesară. Sperăm ca această măsură luată de CNAIR, în colaborare cu Primăria Gilău, să fluidizeze traficul și, astfel, să reducă poluarea produsă de automobile în comuna noastră”, a postat, pe Facebook, primarul comunei Gilău, Gelu Topan.

Discuția despre trecerile de pietoni la Gilău se poartă de cel puțin cinci ani, însă abia acum s-a reușit implementarea acestei măsuri care se presupune că va fluidiza traficul pe DN1.

About