Aplicații care pot ajuta persoanele cu boli rare sau în industria turismului, prezentate într-o dezbatere publică

Autor  admin   în       2 saptãmâni în urmã     209 Vizualizări.  

Mai multe idei din domeniul IT au fost prezentate în dezbaterea publică organizată de Primăria Cluj-Napoca în cadrul Strategiei de transformare digitală a municipiului.

Este vorba de o aplicație destinată persoanelor cu boli rare și o altă aplicație care se adresează industriei turismului. Cele două idei au fost prezentate online de către Mihai Talpoș (foto) și Gelu Vac, care au lucrat la implementarea lor.

„Prima aplicație se numește <risk alert> și este destinată bolnavilor cu boli rare. E vorba de o aplicație mobilă care facilitează dialogul dintre bolnav și dispecerul Unităților de primire urgențe. Ea va fi lansată pe 15 decembrie.

A doua aplicație se adresează industriei turismului și va permite mai multor actori (turiști – n.r.) să introducă în sistem obiective turistice.

Este o platformă de tip participativ care îi va ajuta pe turiști să-și aleagă obiectivele de vizitat din oraș. Avem nevoie de sprijinul primăriei pentru a testa cele două aplicații”, a explicat Mihai Talpoș.

Primarul Clujului și ideile inovative

Emil Boc a spus că este de acord cu implementarea celor două idei și a cerut ca ele să fie testate înainte (aplicația „Risk alert” la Spitalul Clujeana, iar cealaltă în departamentul de specialitate din cadrul primăriei).

Dezbaterea poate fi urmărită AICI.

Strategia de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca a fost prezentată în aprilie 2021 în Consiliul Consultativ de Antreprenoriat și Inovare în IT din cadrul Primăriei.

Strategia este coordonată de FSPAC (Calin Hințea, decan FSPAC, și Nicolae Urs, prodecan FSPAC) și realizată cu ajutorul comunității clujene.

Rezultatul unui efort de aproximativ un an și jumătate, documentul stabilește principiile și direcțiile strategice pentru transformarea digitală a municipiului Cluj-Napoca.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.