Apare un cartier de 238 de hectare. Ce spun arhitecții VIDEO

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1023 Vizualizări  

Clujul va avea un nou cartier și este vorba despre unul uriaș, de 238 de hectare. Spre comparație, Mănășturul – cel mai populat cartier al orașului – are 300 de hectare. Vorbim despre Sopor – în fapt, zona dintre Gheorgheni și vechiul sat Sopor.

Ordinul Arhitecților din România (OAR), filiala Cluj, pregătește tema concursului de soluții pentru planul urbanistic zonal (PUZ). În circa o lună, tema va fi terminată și agreată de OAR și Primărie. Municipalitatea se pregătește să posteze pe site-ul național de achiziții publice datele noului concurs.

PUZ-ul va servi drept masterplan pentru toți cei care au sau vor avea terenuri acolo și vor dori să construiască. Se va stabili exact unde vor fi străzile și bulevardele, unde se vor amplasa școli, grădinițe, parcuri, spații verzi, primărie de cartier și tot ce este nevoie pentru un trai civilizat.

Am vizitat zona unde se va construi noul cartier împreună cu arhitecții Codruța Pop, managerul concursului, și Dan Clinci, cel care a fost implicat în toate concursurile de soluții organizate de OAR și Primăria Cluj (respectiv cu Consiliul Județean Cluj). Cum arată zona și ce au spus cei doi puteți vedea în episodul al X-lea al vlogului Lespuc le spune.

About