Apare un bloc nou lângă podul IRA. Între case

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1166 Vizualizări.  

Consilierii locali vor avea pe masă, luni, aprobarea unui plan urbanistic de detaliu. Adresa este strada Blajului nr. 2, dar terenul se învecinează și cu Traian Vuia, în zona unde strada coboară de pe podul IRA. Se pregătește un bloc cu subsol, parter și trei etaje, într-o zonă tradițional de case. La parter va exista un spațiu comercial deja antamat de Mega Image. Pe de altă parte, potrivit planului urbanistic general, acolo este o zonă de restructurare urbană.

RrM2

este indicativul din PUG pentru zona unde se propune proiectul, ceea ce se traduce prin “parcelar riveran arterelor de importanță locală, destinat restructurării”.

Terenul are o dimensiune de 1.061 de metri pătrați și este ocupat actualmente de o casă veche. Conform documentației supusă aprobării Consiliului Local, o suprafață de 45,15 mp va fi cedată cu titlul gratuit primăriei la momentul recepției lucrării pentru o eventuală lărgire a străzii Traian Vuia.

Studiul geotehnic arată că terenul este într-o categorie de risc „moderat”/”major”, așa încât adâncimea minimă de fundare recomandată este de 3.60 m-3.80 m.

Proiectanții angajați pentru acest proiect sunt Vlad Negru și Bogdan Manole, de la biorul de arhitectură TRF. “Proiectantul consideră oportună investiţia, întrucât aceasta poate contribui la restructurarea urbană a parcelarului riveran adiacent străzii Traian Vuia, prin înlocuirea unei clădiri de factură modestă cu una adecvată cerințelor actuale, respectiv poate contribui la creșterea atractivității unei zonei periferice a orașului Cluj-Napoca”, se mai arată în documentație. 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.