Anunțul făcut de Emil Boc. Va deveni cel mai mare parc al Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       9 luni în urmã     1505 Vizualizări.  

Parcul Est va deveni cea mai mare zonă verde amenajată a Clujului; se va întinde pe 45 de hectare, de patru ori mai mare decât Parcul Central și de două ori mai mare decât Pădurea clujenilor.

La un an de la concursul de soluții care a stabilit propunerea câștigătoare, studiul de fezabilitate este finalizat. „În luna iulie vom aproba, în Consiliul local, studiul de fezabilitate (indicatorii tehnico-economici n.r.). Urmează apoi să trecem la exproprieri și la licitație”, a spus Emil Boc, astăzi, la Napoca Live.

Documentația este realizată de asocierea care a câștigat marele premiu al concursului de soluții din 2021: Metapolis Architects S.P.R.L., în asociere cu S.C. Studio de peisaj Ana Horhat S.R.L. și S.C. Atelier Mass S.R.L.

6.288.360

lei, fără TVA, este suma pe care au obținut-o câștigătorii concursului de soluții.

Inițial, în zona Parcului Est a fost propus, de către Primărie, un aquapark, dar societatea civilă a reacționat și a considerat că spațiul nu este potrivit pentru o astfel de investiție. Așa s-a ajuns din nou la ideea unui parc, propusă de arhitecți încă din anii ’60.

De curând, primarul Emil Boc a precizat că, în noul parc, se va construi și o bază sportivă pentru fotbaliștii de la Universitatea.

„Proiectul câștigător aduce o viziune modernă asupra amenajării Parcul Est, păstrează valoarea biotopului existent și o amplifică prin extinderea suprafețelor umede,  prin crearea unui ecosistem unic în zonă. Parcul va avea și funcțiuni culturale și sportive, astfel încât să deservească diverse categorii de utilizatori. Un alt atu este integrarea și conectivitatea foarte bună cu viitorul cartier Sopor și cu cartierul Între Lacuri din vecinătatea parcului Est”, a spus Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în Primăria clujeană.

Pe de altă parte, Parcul Est va deveni doar temporar cea mai mare zonă verde amenajată a Clujului. În planuri este un parc și mai mare, în Borhanci, care va depăși 60 de hectare.

About